23948sdkhjf

Tekniska framsteg i fokus

På det årliga internationella forumet New Horizons in Biologics & Bioprocessing den 17 december på Stockholm Waterfront samlas branschen för att höra om det senaste inom biologics och bioprocesser och för att diskutera tillverkning av denna typ av läkemedel.

Förändring, utveckling, förbättringar, nya riktningar, hantering och FoU inom biologics och bioprocesser med fokus på tekniska snarare än kommersiella framsteg – det är vad mötet New Horizons in Biologics & Bioprocessing kommer att fokusera på.

Dagen kommer bland annat att handla om analytiska tekniker, cellodling system för engångsbruk, genterapi, cellodling i 3D och regulatoriskt viktiga frågeställningar kring området. Ämnen som ringar in både problemlösning och optimering av tillverkningen av biologics är i fokus under dagen.

Eventet lockar både små och stora bolag, forskare, CMO, investerare och ingenjörer inom bioproduktion och biologiska läkemedel med flera.

Under dagen finns möjlighet till partneringmöten som kan bokas i förväg med start två veckor innan eventet.

Moderator för dagen är Marie Wahlgren. Som chef för NextBioForm har Maria Wahlgren stor kunskap och överblick över området biologics. NextBioForm är ett centrum för kompetensutveckling, innovation och utveckling av formuleringar och processtekniker för biologiskt baserade läkemedel. Målet med NextBioForm är att skapa kunskap och metoder för att utveckla bättre biologiska läkemedel med potential att höja livskvaliteten. Centret har 18 partners från institut, akademi, sjukhus och industri och finansieras av Vinnova och Vetenskapsrådet genom deras gemensamma biologiska program.

Bland dagens talare finns bland annat Sophia Hober, professor på KTH som kommer att berätta mer om kompetenscentret CellNova där fokus ligger på produktion och utveckling av biologiska läkemedel. Forskningschefen från framgångsbolaget Elypta, Francesco Gatto, berättar om deras teknikplattform som möjliggör tidigare upptäckt av olika typer av cancer genom att mäta ett 20-tal biomarkörer i blod- och urinprov. Kristian Tryggvason, vd och medgrundare till Biolamina beskriver hur bolaget nu tar steget från tvådimensionell cellodling till att skapa möjligheter för att odla celler i 3D.

Här hittar du program och länk till anmälan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063