Hotell samarbetar med nytänkande maträddare
Det är en bra affär för miljön, men också för såväl säljare som köpare. Som första hotell i Stockholm har Clarion Hotel gått med i nätverket och har i dagarna just mottagit sin första “loop” av tolv kg kantareller som utgått ur sortiment hos den ursprungliga leverantören och inte längre kunde säljas hos grossist.
- För oss på hotellet är detta ett fantastiskt samarbete. Vi får chansen att köpa in råvaror av bra kvalitet till bra priser samtidigt som vi gör en god gärning för miljön. Dessa kantareller har nu blivit till både såser, frukostomeletter och lunchsoppa här på hotellet, säger Björn Callin, General Manager, Clarion Hotel Stockholm.
Foodloopz fungerar som en förmedlingstjänst mellan olika företag där ett företag med varor, som av en eller annan anledning inte kan säljas i den vanliga konsumtionskedjan, får chansen att lägga upp dessa till försäljning. De varor som säljs kan är allt ifrån “fula” frukter och grönsaker till mat med skadad förpackning, råvaror med kort datum eller helt enkelt produkter som av olika anledningar skall sluta säljas hos leverantören.
Säljaren får sedan själv bestämma vilken av de intresserade köparna de önskar sälja till, och finns volontärföretag bland intressenterna så finns även valet att skänka bort maten.
- Vi är glada och stolta att ha med Clarion Hotel Stockholm i vårt nätverk. Det betyder oerhört mycket att ha med seriösa aktörer som brinner för hållbarhet i Foodloopz. Detta stärker vårt koncept och gör att vi kommer kunna göra ännu mer skillnad i matsvinnsfrågan tillsammans, säger Elin Aronsen Beis, VD och grundare av Foodloopz.
Clarion Hotel Stockholm ser många framtida möjligheter tillsammans med Foodloopz under 2019 och planer finns redan på både “svinnfika” för gäster och volontärluncher för samarbetspartners inom välgörenhet på Södermalm.
Foodloopz är en av finalisterna vid Återvinningsgalan på Berns 31 januari. De tävlar i kategorin ”Årets cirkulära initiativ”. Mer info om galan hittar du på www.atervinningsgalan.se.