23948sdkhjf

Tysk nykomling tar undan vattnet

När tyska Anrin för första gången etablerar ett helägt dotterbolag utanför hemlandets gränser föll valet på Sverige. Efter ett halvårs drift är Mikael Holmberg, vd för det svenska bolaget, full av tillförsikt inför 2018. Företagets avrinningsrännor av polymerbetong har tagits emot väl.

Efter etableringen har vi kommit igång med försäljningen som gått över förväntan. Vi märker att det finns ett behov av alternativ till redan etablerade märken vilket gör att vår förväntan inför 2018 är hög och att vi ser en potential på den nordiska marknaden för våra produkter. Detta är en produktkategori som blir allt mer viktig med tanke på klimatförändringar, urbanisering och kraven på lokalt omhändertagande av dagvatten, säger Mikael Holmberg.

Anrin tillverkar och marknadsför avvattningsrännor i polymerbetong, produkter som har en viktig funktion för det som i dag beskrivs som lokalt omhändertagande av dagvatten. Sedan starten 1971 har företaget tagit fram ett brett produktutbud med hjälp av flera patent och varierad design.

– Med våra avvattningsrännor tar vi upp mer dagvatten eftersom våra galler har en unik struktur som leder mer vatten ner i kanalkroppen. Med en hög kapacitet i rännkroppen kan vi hantera stora mängder dagvatten som leds bort på ett säkert sätt till mottagare, lovar Magnus Zander, försäljningsansvarig på Anrin Nordic.

Produkterna har tidigare sålts och installerats í Sverige med hjälp av återförsäljare, men förväntningarna på det nybildade svenska bolaget är stora. Det uttalade målet är att stärka närvaron och ta marknadsandelar. Sedan starten i juli 2017 har huvudkontor etablerats i södra Stockholm, ett centrallager har byggts upp i Trelleborg och början till ett växande nät av återförsäljare finns på plats.

Hittills har företagets avvattningsrännor installerats i samband med bland annat Ericssons datahall i Rosersberg och i Marieholmstunneln – då kompletterat med specialbyggda sandfång.

Sedan uppstart har vi fokuserat på Sverige, men kommer nu att påbörja att jobba på de andra länderna i Norden, säger Magnus Zander.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079